Άννα Δακουρού-Τόφαλου

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στη Ζάκυνθο όπου και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των 6 ετών, με πιάνο και βιολί  στο ωδείο «Εύηχον» και συμμετοχή σε παιδικές χορωδίες. Στη συνέχεια γράφεται στο τμήμα ελαφρού τραγουδιού και Μονωδίας στην τάξη της Ελένης και του Τάκη Τρούσσα στο ωδείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» και συμμετέχει σε μουσικές παραστάσεις καθώς και χορωδίες και μαντολινάτες.

Το 2007 εισάγεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και φοιτά στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Ταυτόχρονα συνεχίζει την ενασχόλησή της με τη μουσική και το 2011 επιστρέφει στη Ζάκυνθο, όπου ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση «ZANTINO» (ιστορικό κέντρο του νησιού που ξεκίνησε πρώτος ο πατέρας της Νίκος Δακουρός-Τόφαλος το 1977)  και πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις εκεί.

 

Το 2013 έρχεται στην Αθήνα και γράφεται στο Εθνικό Ωδείο στο τμήμα τραγουδιού στην τάξη της Πέννης Ρίζου. Την ίδια περίοδο παρακολουθεί Μαθήματα Musical με την Πέννη Ρίζου (Καθηγήτρια Φωνητικής) και τη Cindi Triantos Trent (Καθηγήτρια Χορού/Χορογράφο).

 

Το 2015  γράφεται στην τάξη της Μαρίας Λατσίνου στη Μονωδία και το Τραγούδι (φοιτά πλάι της μέχρι και σήμερα), στο Ωδείο Άλφα, ταυτόχρονα εργάζεται στο ωδείο σε Διοικητική/ Οργανωτική θέση και ένα χρόνο αργότερα γράφεται στο Σαξόφωνο (κλασσικό και σύγχρονο) στην τάξη του Κώστα Στάικου.

 

Είναι ενεργό μέλος της μουσικής ομάδας της Μαρίας Λατσίνου  «Canto Mortale», με συμμετοχή στις παραστάσεις:

-«Έρωτας στην Αθήνα της Δύσης» (2016)

-«Una φάτσα una ράτσα» (2017)

-«Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη» (2017)

-«Qu’est-ce qu’il y a» (2018)

-«Boîte» (2018)

-«Μέλυρα» (2018)

-«ΤΑ ΣΑΤΥΡΙΚΑ» (2019)

 

Ακόμη, συμμετείχε στη διοργάνωση του 1ου  (2016) , 2ου (2017) και 3ου  (2018) Σεμιναρίου Διεύθυνσης Ορχήστρας  του Ωδείου Άλφα που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με εισηγητή/διδάσκοντα το διεθνούς φήμης μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό, όπως και στο 1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας που έγινε με τον Ανδρέα Πυλαρινό το 2019 στο Ωδείο Άλφα, στο οποίο συμμετείχε και ως  χορωδός.

 

Κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019  είναι εγγεγραμμένη στην τάξη του Ανδρέα Πυλαρινού στο τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας.

 

Επίσης το 2019 παρακολουθεί το Σεμινάριο του Ωδείου Άλφα Perform the story  με τον Λέκτορα μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Leeds Beckett της Αγγλίας,  Άρη Λαναρίδη.

Τον ίδιο χρόνο ηχογραφεί με τη φωνή της σε ένα πειραματικό μουσικό υλικό σε δημιουργία και επιμέλεια του Θάνου Ματζάνα (μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, δημοσιογράφος & συγγραφέας).

 

Παρακολουθεί μαθήματα Τρομπονιού στην τάξη του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, Πιάνου στην τάξη του Δημήτρη Χρυσανθακόπουλου, Ανώτερων Θεωρητικών στην τάξη της  Άννας Ξανθάκη και συνεχίζει τις εξερευνήσεις  με τη  Βάσω Μιχαηλίδου στο Ακορντεόν.

 

Από το 2019 είναι υπεύθυνη στο τμήμα του «Παιδικού Musical» του Ωδείου Άλφα μαζί με τη Μαρία Λατσίνου.

Από το 2020 αναλαμβάνει τα παιδικά τμήματα «Η Μουσική στα Παραμύθια» & «Οι μικροί ΣΥΝθέτες». Ακόμη, συμμετέχει σε μουσικές παραστάσεις, σεμινάρια και διοργανώσεις του Ωδείου Άλφα με τη Μαρία Λατσίνου, καθώς και του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών  Ήχου, Μουσικής και Λόγου -Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.- με τη Σοφία Λάτσινου, στο πλάι της οποίας μαθαίνει και βοηθάει τα μουσικά τμήματα ΑμεΑ των σπουδαστών του -Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.-  

 

Με πρώτο της όργανο τη  φωνή και συμμάχους τη φαντασία και το νου, συνεχίζει αενάως τη μουσική της αναζήτηση…μαζί με όλα της τα όργανα….!