Ανθή  Παρασκευοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα

Σπούδασε «Τέχνη  Σκηνοθεσίας» στο ΔΙΕΚ Κηφισιάς και Μουσικοθεραπεία και Δραματοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου, Μουσικής και Λόγου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Θεατρικής παιδείας, Παιγνιοθεραπείας, Σκηνοθεσίας Θεάτρου.

Παραδίδει μαθήματα κατασκευής κοσμήματος,  πορσελάνινης κούκλας, θεατρικής μαριονέτας σε παιδιά, ενήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιού και το θεατρικό παιχνίδι.                     .

Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία, ενώ εργάζεται ως δραματο θεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

 

Έχει συνεργαστεί:

 

  • Με το «Παιδικό  Φεστιβάλ Παραμυθιού», (Εκδόσεις “Όστρια”), ως υπεύθυνη για το θεατρικό παιχνίδι και τις χειροτεχνικές δραστηριότητες το 2015
  • Με τη θεατρική ομάδα  του Έλευσις & Υδράνη, στο θεατρικό έργο “Κραυγές στο σκοτάδι” (2015)
  • Με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, ως υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας και σκηνοθέτης  της παράστασης “Οι περιπέτειες ενός διαφορετικού γάτου”, έργου που δημιούργησαν τα παιδιά (2014-15)
  • Με το 7ο Δημοτικό σχολείο Νέας   Φιλαδέλφειας ως υπεύθυνη του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις με συμμετοχή λογοτεχνών όπως η Εύη Κοντόρα, η Χρυσάνθη  Σπυροπούλου  Σπανού κ.α. (2014-16)
  • Με τον Πολυχώρο «CINEMARIAN» ως υπεύθυνη σεμιναρίου εικαστικού κοσμήματος και σεμιναρίου Madala σε ενήλικες (2014-17)
  • Με το 3ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας  ως υπεύθυνη στο του τμήματος «εικαστικών» (2015-17)
  • Με το  Δημοτικό σχολείο Ροδόπολης ως υπεύθυνη  του προγράμματος “Κινηματογράφος για παιδια”, όπου δημιουργήθηκε με τα παιδια μια ταινία μικρού μηκους (2016 – 2017)
  • Με δήμους και σχολεία και το θέατρο «ΕΚΣΤΑΝ», με αφορμή το ανέβασμα της παιδικής θεατρικής παράστασης “Το γαϊτανάκι της αγάπης” (comedia dell’ arte), σε σκηνοθεσία της ιδίας και με τη θεατρική ομάδα «Passe Partout», που δημιουργήθηκε από την Ανθή Παρασκευοπούλου. Με την ίδια ομάδα ανέβηκε και η θεατρική παράσταση “Μαγεμένη Λίμνη” σε κείμενα και σκηνοθεσία της ιδίας (2017)
  • Με το 5ο Δημοτικό  σχολείο  Ν. Φιλαδέλφειας ως υπεύθυνη της  θεατρικής ομάδας (2018)

 

Έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία video art και ντοκυμαντέρ και έχει εργαστεί εθελοντικά ως δραματοθεραπεύτρια σε ΑμεΑ, ευπαθείς ομάδες και μετανάστες.

Από το 2019 είναι υπεύθυνη της Σχολής Δραματοθεραπείας του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.