Ενδυματολογία

Εισαγωγή στην Ενδυματολογία

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ – 2 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΑΒΡΟΥ

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, παρακολούθησε μαθήματα πιάνου για 6 χρόνια, Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου και γραμμικου σχεδίου στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών «Πλάκα» και στο «εργαστήρι σχεδίου». Αποφοίτησε το 2012 απο την σχολή Καλών τεχνών, τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελ/νησου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάριο κοπτικής ραπτικής απο τη «Singer». Εχει εργασθεί ως Βοηθός σκηνογράφου ή ενδυματολόγου στις παραστάσεις: «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ» (θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο), «Nijinsky: είμαι μια μαριονέττα του θεού» σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένου Σταύρου Τσακίρη, για την παιδική παράσταση «Στο μικρό περιβολάκι μας», στο εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης: «Σχολείο παιχνιδιού». Εχει εργασθεί ως Βοηθός σκηνογράφου ή ενδυματολόγου στις ταινίες: «τρείς μέρες ευτυχίας» του Δ. Αθανίτη, για την ταινία μεγάλου μήκους «οι αισθηματίες»,σε σκηνοθεσία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, για την ταινία μικρού μήκους «Ιλένα» του Σπύρου Σκάνδαλου, Σκηνογραφική επιμέλεια( σε συνεργασία με την Ελένη Παπαγεωργίου): στην ταινία μικρού μήκους «Κομμάτι από ουρανό» του Νικόλα Μακρή. Συμμετοχή ως αμπιγιέζ σε performance που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα χορού YELP της Μαργιέλας Νέστωρα, ως βοηθός εικαστικού-σκηνογράφου-ενδυματολόγου για την ομαδική έκθεση «GreekIsland *», ως βοηθός σχεδιάστριας παιδικών και γυναικείων ρούχων του καταστήματος “Poupee”.Έχει ασχοληθεί με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών 3 -10 ετών και με την κατασκευή κοσμημάτων.

  • Η παρακολούθηση του σεμιναρίου μπορεί να γίνει και με E-Learning.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο και ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη γνωριμία με την ενδυματολογία και να δουλέψουν ομαδικά αποκτώντας κάποιες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις , φτάνοντας σ ένα τελικό αποτέλεσμα μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας.

Μπορούν να το παρακολουθήσουν ηθοποιοί, μουσικοί, άνθρωποι που ασχολούνται με τα εικαστικά, εκπαιδευτικοί, φοιτητές θεατρολογίας και μουσικολογίας και σκηνογράφοι.

Το σεμινάριο έχει θεωρητικό και πρακτικό χαρακτήρα.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 120 ΩΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το μάθημα περιλαμβάνει:

Θεωρητικό σκέλος

  • Ιστορία της ενδυμασίας δια μέσου των αιώνων
  • Θεωρητική προσέγγιση της βιομηχανίας της μόδας (ενδύματα , αξεσουάρ, είδη υφασμάτων)
  • Το κοστούμι στο θέατρο

Πρακτικό σκέλος

  • Επιλογή θεατρικού έργου
  • Έρευνα για την προετοιμασία θεατρικής παράστασης
  • Σχέδιο κοστουμιών
  • Δημιουργία μάσκας με γυψόγαζα
  • Δημιουργία κοστουμιού σε κλίμακα 1:1
  • Δημιουργία book που περιλαμβάνει όλη την διαδικασία που ακολουθήσαμε και τα ερεθίσματα που μας οδήγησαν στο συγκεκριμένο ενδυματολογικό αποτέλεσμα.

 

πιστοποίηση ΕΚΕΙΜ