Εργαστηρι παιδικου θεατρου

Εργαστήρι Παιδικού Θεάτρου

Το ΕΚΕΙΜ και ο δάσκαλος θεάτρου Θεόδωρος Οικονομίδης ανακοινώνουν την έναρξη του ερευνητικού θεατρικού εργαστηρίου το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών.

Η θεματική του ερευνητικού εργαστηρίου θεάτρου, εστιάζει στην αναζήτηση μεθόδων και πρακτικών θεατροποίησης θεμάτων της διδακτέας ύλης και κλασσικών λογοτεχνικών κειμένων της Ελληνικής γραμματείας.

Προτείνουμε το Θέατρο και την Μουσική σαν εκπαιδευτικά εργαλεία αλλά και σαν ιδανικά μέσα δημιουργικής ψυχαγωγίας και ενασχόλησης με τις τέχνες, για τα παιδιά.
Μ΄ αυτό τον τρόπο βγάζουμε τους μαθητές-τριες από την παθητική θέση του θεατή και τους κάνουμε δημιουργούς.
Τους απομακρύνουμε από τις οθόνες και την εικονική πραγματικότητα και τους θέτουμε στο επίκεντρο της δράσης.
Τους συστήνουμε με την βαθιά πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας μέσω των θεμάτων που επιλέγουμε

Οι περίοδοι μαθημάτων είναι τρίμηνοι και στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση του έργου που έχει δουλευτεί.

Η έναρξη του πρώτου κύκλου είναι στις αρχές Οκτωβρίου του 2018 και το θέμα προς θεατροποίηση είναι ο μύθος η «Αρπαγή της Περσεφόνης»

Πληροφορίες – Εγγραφές στην γραμματεία του ΕΚΕΗΜ.

Ο Θεόδωρος Οικονομίδης Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Κ.Θ.Β.Ε. το 1997.
Ειδίκευση στην Παιδαγωγική του Θεάτρου (Μόναχο 2011-12)
Συμμετοχές και διακρίσεις στα Διεθνή Φεστιβάλ- Toronto Modern Theater Festival, Καναδάς 2007,- 40ο Τeatterikesa International Theatre Festival Τampere,Φιλανδία 2008, -Euro Art Festival, Blagoevgrad, Βουλγαρία, 2006.-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ,2006 Γκόλφω,2007 Απόκοπος.-Dialog Festival, Πολωνία 2007.- Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας-Κιλκίς 2007,- Λευκωσία 2009- 43o Kontrapunkt International Festival,Szczecin, Πολωνία 2008.-Sibiu International Theatre Festival, Ρουμανία 2009.-Sani Festival, Χαλκιδική, 2010.-Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου, 2011.
Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για τη προσφορά του στην περιφέρεια, 2007.
Ιδρυτής του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας «ΕνΧορώ» -CHORUS researching center, και του Θεατρικού Οργανισμού «Roots» , που σαν δράση και βάση έρευνας έχουν την δημιουργία μεθόδων θεατροποίησης κλασσικών κειμένων μέσα από σύγχρονους τρόπους αναπαράστασης.
Διδάσκει υποκριτική από το 2007 και είναι καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Ήχου και Λόγου.
Πολύχρονη υπηρεσία στον χώρο του Θεάτρου -από το 1994, με πέντε χρόνια στο ΚΘΒΕ και τέσσερα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο- και της εκπαίδευσης (2βαθμια και 2βάθμια) σαν δάσκαλος θεάτρου, από το 2010.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 6.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα.
Γράφει και διασκευάζει θεατρικά έργα για παιδιά.
Παίζει κιθάρα, μαντολίνο, πανδουρίδα και συνθέτει μουσική για τις ανάγκες των παραστάσεών του. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.