Το ΕΚΕΙΜ και ο δάσκαλος θεάτρου Θεόδωρος Οικονομίδης ανακοινώνουν την έναρξη του ερευνητικού θεατρικού εργαστηρίου «Πολύμνια» το οποίο απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.

θεατρικό εργαστήρι Πολύμνια

Η θεματική του ερευνητικού εργαστηρίου θεάτρου, εστιάζει στην αναζήτηση μεθόδων και πρακτικών θεατροποίησης κλασσικών λογοτεχνικών κειμένων της Ελληνικής γραμματείας. Μια προσπάθεια ανεβάσματος στην θεατρική σκηνή, των αριστουργημάτων του Καζαντζάκη, του Βιζυηνού, του Παπαδιαμάντη, του Λουντέμη και πολλών άλλων ελλήνων λογοτεχνών.

Συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την δημιουργία, αλλά και την έρευνα, προτείνουμε αυτό το εργαστήρι στους Αθηναίους που θα ήθελαν μια βαθύτερη και ποιοτικότερη σχέση με το Θέατρο και την Λογοτεχνία.

Οι ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου είναι κάθε Δευτέρα 17:00-20:00 στην Κεντρική Αίθουσα του Ωδείου.

Οι περίοδοι μαθημάτων είναι τρίμηνοι και στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση του έργου που έχει δουλευτεί.

Η έναρξη του επόμενου κύκλου είναι την Δευτέρα 16 Μαρτίου
και τα κείμενα που θα θεατροποιήθούν είναι τα διηγήματα
«Έρως–Ηρως» και «Το Χριστόψωμο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Πληροφορίες – Εγγραφές στην γραμματεία του ΕΚΕΗΜ.

σύντομο βιογραφικό του δασκάλου

Ο Θεόδωρος Οικονομίδης
Κρατικό Πτυχίο Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε. το 1997.
Ειδίκευση στην Παιδαγωγική του Θεάτρου.
Συμμετοχές και διακρίσεις στα Διεθνή Φεστιβάλ- Toronto Modern Theater Festival, Καναδάς 2007,- 40ο Τeatterikesa International Theatre Festival Τampere,Φιλανδία 2008, -Euro Art Festival, Blagoevgrad, Βουλγαρία, 2006.-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ,2006 Γκόλφω,2007 Απόκοπος.-Dialog Festival, Πολωνία 2007.- Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας-Κιλκίς 2007,- Λευκωσία 2009- 43o Kontrapunkt International Festival,Szczecin, Πολωνία 2008.-Sibiu International Theatre Festival, Ρουμανία 2009.-Sani Festival, Χαλκιδική, 2010.-Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου, 2011.
Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για τη προσφορά του στην περιφέρεια, 2007.
Ιδρυτής του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας «ΕνΧορώ» -CHORUS researching center,
που σαν βάση έρευνας έχει την δημιουργία μεθόδων θεατροποίησης κλασσικών κειμένων μέσα από σύγχρονους τρόπους αναπαράστασης.
Διδάσκει υποκριτική από το 2007 και είναι καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Ήχου και Λόγου.
Πολύχρονη υπηρεσία στον χώρο του Θεάτρου -από το 1994, με πέντε χρόνια στο ΚΘΒΕ και τέσσερα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο- και της εκπαίδευσης , σαν δάσκαλος θεάτρου, από το 2004..
Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 6.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα. Γράφει και διασκευάζει θεατρικά έργα για παιδιά.
Παίζει κιθάρα, μαντολίνο, πανδουρίδα και συνθέτει μουσική για τις ανάγκες των παραστάσεών του. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.