ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μουσικός Δημιουργός Ερευνητής και ιδρυτής, του <<Ερευνητικού κέντρου αρχαίας Ελληνικής μουσικής & Οργάνων>> (Απολλώνιος)

Γεννήθηκα στον Πύργο της Ηλείας το 1956 και από το 1962 είμαι κάτοικος Αθηνών, στα Πετράλωνα, υπό την σκιά της Ακροπόλεως. Διδάχτηκα Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο και σε δύο Φιλαρμονικές (του Ταύρου και της Κηφισιάς).

Από το 1974 εργάζομαι ως επαγγελματίας μουσικός.

Στο τέλος του 1979 ταξίδεψα στης Η.Π.Α. Με στόχο τις ανώτερες σπουδές της μουσικής επιστήμης, επέστρεψα το 1983 στην Ελλάδα με εμπλουτισμένες τις μουσικές μου γνώσεις και οργάνωσα, την ίδια χρονιά, το «Εργαστήρι Έρευνας και Μελετών» του «Ερευνητικού Κέντρου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων <<ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ>>». Το ερευνητικό έργο που ακολούθησε είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι η κληρονομιά μας είναι τεράστια. Επικέντρωσα της προσπάθειες μου σε τρεις πυλώνες, την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία,τους Αρχαιολογικούς χώρους (Μουσεία) και την παραδοσιακή μας Μουσική. Στη συνέχεια διαχώρισα το ερευνητικό υλικό σε τέσσερις ενότητες θεμάτων:

(1) Απολλώνια,

(2) Διονυσιακά,

(3) Ορφικά,

(4) Πυθαγόρεια,

και η προσπάθεια των ερευνών συνεχίζεται.

Δημιουργία:

Ανακατασκευή Αρχαίων Μουσικών Οργάνων και κατασκευή μουσικών οργάνων (από το 3.000 πχ. , το Βυζάντιο μέχρι της μέρες μας).
Παραγωγή εννέα ( 9 ) Μουσικών έργων Αρχαίας Ελληνικής Θεραπευτικής Μουσικής ( C.D ήχου ).
Διαλέξεις ( Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Φυσιολογίας)
Έχω δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Θήβα, Χερώνη, Ορχομενός, Λειβαδιά, Δελφοί, Δωδώνη, Ήλιδα, Ολυμπία, Μύκονος και Τήνος κ.λπ.)