ΩΔΕΙΟ 

Ατομικά Μαθήματα

Μπουζούκι-Μαντολίνο-Κανονάκι    

Παραδοσιακά όργανα  των οποίων το ηχόχρωμα και το ρεπερτόριο παραπέμπει στη δημοτική – παραδοσιακή και ευρύτερη λαϊκή μουσική. Εξασκούν τις ακουστικές και συνδυαστικές κινητικές δεξιότητες.

Βιολί

Δημοφιλές όργανο της δυτικής μουσικής παράδοσης. Το συναντούμε ευρέως και στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Εξασκεί τις ακουστικές  και τις συνδυαστικές κινητικές δεξιότητες .                       

ΞΥΛΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ORFF

Εισαγωγή στην κίνηση και το ρυθμό, σωματοποίηση του ρυθμού  και ενίσχυση της ομαδικότητας.

Τραγούδι-Ορθοφωνία    

Βελτίωση της άρθρωσης, εξάσκηση των λογοπλαστικών δομών μέσα από ρυθμό και τραγούδι. Σύνδεση της αναπνοής με το λόγο και το ρυθμό.

Πνευστά     

Ενίσχυση της αναπνευστικής λειτουργίας, καθώς και της σύνθετης κινητικής δραστηριότητας, του ρυθμού και των ακουστικών δεξιοτήτων.

Ακορντεον    

Ένα ιδιαίτερο και πολύπλοκο μουσικό όργανο. Ενισχύει την πολυφωνική αντίληψη καθώς και τις σύνθετες κινητικές δεξιότητες.

Μεταλλόφωνο – Ξυλόφωνο – Κρουστά   

Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ατομικά, αλλά και σε ομάδες. Ρυθμός – μελωδία – συνεργασία.

Πιάνο   

 Το πιο δημοφιλές  πολυφωνικό όργανο. Η παραγωγή του ήχου είναι εύκολη και άμεση, ενισχύει τις συνδυαστικές κινητικές δεξιότητες, τη συγκέντρωση, το ρυθμό. Ο ήχος του είναι πλούσιος και ιδιαίτερα οικείος και απολαυστικός, ακόμα και σ’ αυτούς που δεν έχουν εξοικείωση με την πράξη της μουσικής.