Μήνυμα Προέδρου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Η πολύτιμη στιγμή που η ζωή δημιουργεί την αρχική μουσική νότα, το αρχικό μουσικό θέμα που θα καθορίσει το ορχηστρικό κομμάτι που ο μελλογένητος θα παίξει στη ζωή του, είναι η στιγμή της γέννησης.

Το θαύμα της ζωής…

Το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών  Ήχου, Μουσικής και Λόγου γεννήθηκε με σκοπό να  συνθέσει και να ενορχηστρώσει τη γνώση και τη δημιουργική ανησυχία  με το δικό του τρόπο. Ανήσυχος και ακάματος οδίτης, επιμένει να ποιεί τέχνη και να ερευνά το «γιατί» και το «πώς» της ανθρώπινης φύσης με ολιστικές προσεγγίσεις.

Ο Jacques Lacan λέει: «Η Μουσική λειτουργεί ως συμβολική προβολή ασυνείδητων πλευρών του «είναι» του ανθρώπου, και το ασυνείδητο είναι δομημένο ως  γλώσσα. Η συμβολική γλώσσα εμφανίζεται στο όνειρο και στην Τέχνη.»

Εκεί που η Επιστήμη συναντάει την Τέχνη, εκεί δίνουν συχνά καρπούς οι δημιουργικές παρορμήσεις των επιστημόνων και των ανθρώπων της τέχνης.

Παρορμήσεις συνώνυμες με μια βαθιά ανάγκη για προσωπική έκφραση  και για επικοινωνία, που ερμηνεύουν και κοινωνούν την ομορφιά της ζωής σε σχέση με την αδιαλλαξία του χρόνου.

Η Μουσική αποτελεί συμπλήρωμα της θεραπείας των ανθρώπων, ψυχή τε και σώματι…